Referenties

t Fort in Arnhem, mei 2022, Maud Jansen, pedagogisch medewerker
Viviën is twee keer bij ons langs geweest om een workshop te geven aan de kinderen. De communicatie verliep vlot, ze was goed voorbereid. Haar planning was beide keren tot in de puntjes uitgewerkt. Ze was flexibel toen wij kort van te voren een wijziging in de planning moesten doorgeven.
Viviën was enthousiast naar de kinderen, ze maakte makkelijk contact met hen.
De activiteiten sloten goed aan bij de leefwereld van de kinderen. Ze zocht goed aansluiting bij de doelgroep.
Ook verzorgde zij alle materialen, toen wij aangaven dat een jongen glutenallergie heeft en dus niet met tarwedeeg aan de slag kon, zorgde zij voor een alternatief.
De kinderen genoten zichtbaar van de activiteiten en daar genoten wij ook van.
Viviën bedankt en hopelijk kom je nog eens langs!

KDV BLOS Loolaan in Apeldoorn, mei 2022, Sandra van Huffelen, pedagogisch medewerker
"Wat ik leuk vond is dat niks te gek is. Alles is goed en niks is fout. Er zijn verschillende materialen voorbijgekomen zoals hout, verf, water, canvasdoeken, zoutdeeg en zelf videobanden!
Het was mooi om te zien dat Viviën met de kinderen meegaat in hun spel. In plaats van dat de kinderen mee moeten in de voorbereide activiteit, wat we toch veelal zien."

ROC Aventus in Apeldoorn, maart 2022, Student pedagogisch werk (PMKO) 
"De training was leerzaam. De informatie was goed en wist ik nog niet. Ik ben mij bewuster geworden van procesgericht werken. Er waren veel verschillende materialen aanwezig en er was veel afwisseling. Het was leuk en interessant om het zelf te ervaren. Echt een ander soort 'les'. Ik heb genoeg ideeën gekregen om in de stage aan de slag te gaan. De kinderen gaan dit leuk vinden".


Cursisten van de training Procesgericht beeldend werken, diverse kinderdagverblijven en BSO's, december 2022

"Door de training werd mijn creatieve 'vermogen’ weer aangewakkerd. Heerlijk die ruimte om te experimenteren binnen kaders. Er was een breed spectrum aan werkmaterialen".

"Het was een fijne en leuke training. Fijn dat we zelf tussen de verschillende 'stations' konden kiezen".

"Deze training is echt een aanrader bij collega’s. We werken nog te veel productgericht. Ik heb door deze training een ander beeld gekregen hoe ik met creativiteit kan omgaan met de kinderen op het werk. De training was duidelijk, gezellig en goed toepasbaar in de praktijk".

"Ik raad deze training zeker aan! Waarom? Omdat het een duidelijke training was. Maar ook gezellig waardoor je langer door wilt gaan dan de tijd die je hebt".


Reacties van kinderen tijdens de workshops:

E. van drie jaar ontdekte dat wasco een beetje uitloopt als er water over heen gaat “kijk! De lijn stroomt over”.


J. van 3 jaar bouwt met piepschuim en prikkers. Ze heeft verschillende associaties als ze haar werk ziet: “we zijn marshmallows aan het maken”, “het is een eenhoorn” en “ik maak een trap tot aan de lucht”.


S. van 3 jaar bouwt ook met piepschuim. Hij probeert de toren in evenwicht te krijgen: “ik heb meer ondersteuners nodig, anders valt het om”.


Kind van 5 jaar vraagt tijdens de workshop: "mag ik bij jou komen werken?"


De kinderen hebben gekneed, gerold, geverfd en geroerd met verschillende materialen en kleuren: E. van 3 jaar deed de volgende ontdekking: “Ik heb nu de regenboog-kleur!”


Aan het einde van de workshop vraagt F. van 3 jaar: "Viviën, kom je morgen ook bij mij thuis knutselen?"


Kind van 7 zegt tijdens de workshop: "Kijk, kunst ontstaat gewoon!"


Tijdens het werken met zoutdeeg waren de kinderen aan het rollen, voelen, stampen en kneden. M. van 11 jaar vroeg aan mij: “moet het iets worden?” Toen ik “nee” zei, zag ik bij hem een opluchting: “ooooh, gelukkig”. Hij ging verder met kneden.


Bij het uitwerken van een tekening zei N. van 10 jaar trots tegen een vrijwilliger “ik ben echt heel geconcentreerd bezig nu”.

 

 

 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn